Bijan

A divatházat a perzsa származású designer, Bijan Pakzad alapította, aki 1973-ban vándorolt ​​az Egyesült Államokba, majd 1976-ban megalapította férfiruhákra specializálódott butikját Beverly Hillsben, a híres Rodeo Drive-on. A tervező hírneve nem csak a kiváló minőségnek köszönhető, hanem annak is, hogy csak előzetes időpont egyeztetés alapján lehetett nála vásárolni. A butik hamarosan úgy híresült el, mint a legdrágább üzlet a világon”. Előszeretettel vásárol itt Ronald Reagan, Barack Obama és George W. Bush, a brit miniszterelnök, Tony Blair és az orosz elnök, Vlagyimir Putyin, valamint a szórakoztatóipar nagyjai, például Tom Cruise, Usher és Jay Leno.

Bijan Pakzad 2011 áprilisában hunyt el, de a cég továbbra is Bijan régi üzleti partnere és barátja, Dar Mahboubi irányítása alatt áll. Bijan három gyermeke mind szerepet játszanak a vállalat vezetésében, a lánya, Daniela a kreatív igazgató 1984 óta.

Az első, Bijan illatok 1987-ben születtek, majd még ebben az évben a Bijan for Men elnyerte a Fifi díjat Férfi illatok kategóriában. A Bijan illatait már egyedi formájú üvegeiről is könnyű felismerni, mely szintén már több jelölést és díjat kapott az évek folyamán. A Bijan illatkollekciója mára már 20 tagot számlál, a megalkotásukban segítkező parfümőrök: Peter Bohm, James Krivda, Givaudan és Claude Dir.