Chanel - Bleu de Chanel Refill (3x20ml) - EDT

Típus
férfi
Kiszerelés
3x20 ml
28.860 Ft
Menny.:
Gyártó cikkszám: EAN 3145891078107
Cikkszám: 23896-3x20
Elérhetőség: 0
Várható szállítás: 2022. június 29.
Gyártó: Chanel

Leírás és Paraméterek

Bleu de Chanel: fás illat férfiaknak, ami az üzletek polcain 2010-ben található meg.

Tervezője Jacques Polge.

Az illat összetevői: labdanum, szerecsendió, gyömbér, szantálfa, pacsuli, menta, jázmin, grapefruit, citrusok, vetiver, tömjén, cédrus és rózsabors.

 

A Chanel divatház létrejötte egyértelműen Gabrielle “Coco“ Chanel nevéhez fűződik. Egyszerű varrónői pályafutása hatalmas divatbirodalomban vált teljessé. Az első Chanel bolt Párizsban nyílt 1909-ben.

A márka legismertebb kosztümje 1926-hoz köthető - egy elegáns, fekete szegélyes, térdig érő szoknyából és egy szögletes kabátkából áll, gyapjúból szőve, szintén fekete szegéllyel, aranygombokkal, és szintén Coco nevéhez fűződik a „kis fekete ruha” is, melyet akár alkalmi, akár nappali viseletként is lehetett hordani, minden csak amegfelelő kiegészítők kiválasztásán múlott.

A ház jelmondata a kezdetektől: „az egyszerűség jelenti az eleganciát.” Ehhez tartják magukat mind ruha, mind a kiegészítők, mind a parfümök tervezésekor.

Karl Lagerfeld 1983-tól a ház művészeti igazgatója.

Ő az egyszerű, elegáns vonalakat keverte a friss, újszerű darabokkal, így a fiatalabb generációk is Chanel darabokat kezdtek viselni.

„Egy olyan illatot szeretnék, ami pontosan olyan, mint egy NŐ”, mondta Coco 1921-ben az akkor mán méltán híres Ernest Beaux parfümörnek. Ernest több mintát is mutatott Coconak, aki az ötödik illatnál felkiáltott- ez lesz az! , bár hozzátette, hogy kicsit több jázmint is keverjenek az illatba. A parfüm elnevezésekor megmaradtak a laboratóriumi referenciaszámnál, így született a Chanel No.5, mely azóta is talán a világ leghíresebb parfümje.

A Chanel divatház azóta is számos parfümmel lepte meg a világot, népszerűségük töretlen, illataik időtállóak.