Christian Dior - Eau Sauvage (100ml) - EDT

Típus
férfi
Kiszerelés
100 ml
37.670 Ft
Gyártó cikkszám: EAN 3348900627499
Cikkszám: 855-100
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2023. december 15.
Gyártó: Christian Dior

Leírás és Paraméterek

Friss és tiszta illat a citrom és a keserű-friss rozmaring kombinációja,mely tökéletesen férfias. A parfümöt 1966-ban Edmond Roudnitska alkotta, a parfüm legendásan jellemző friss, citrusos illatát  fűszeres levendulával és fás alappal emelte ki. Jellemző fej illatai: citrom, bazsalikom, bergamot, kömény,  levendula és némi gyümölcs.

A szívben virágzik a jázmin,a  rózsa, a szegfű, az írisz gyökér, a koriander,a  pacsuli és a szantálfa. Alapja tölgymoha, vetiver, pézsma és ámbra. A flakont Pierre Dinand tervezte.  

Állítólag Christian Dior kamaszkorában találkozott egy tenyérjóssal, aki az jövendölte számára, hogy „Az asszonyok áldani fogják, maga pedig általuk fog boldogulni.”

Dior először diplomatának készült, de tanulmányait abbahagyja még a diploma megszerzése előtt,és galériát nyit, ahol híres festők képeit árulja.

Ezt egyrészt a gazdasági válság miatt,másrészt betegség miatt az 1930-as években kénytelen bezárni, és még családi házukat is el kell adnia.

Ekkor sapkákat tervez, és terveit hamarosan Nina Ricci és a Balenciaga divatház is átveszi.

Jóval később, 1944-ben Marcel Boussac, a "gyapjúkirály" pénzügyi segítségével az önállóság útjára lép.

Már az 1947-ben piacra dobott első kollekciója nagy sikert aratott,Amerikában „New Look”  néven terjedt el egyedi stílusa. Dior sajátos marketingstratégiájának köszönhetően a kozmetikumok és az egyéb kiegészítők terén is hamar meghatározó ikonná vált a piacon.

Mint a legtöbb hot-couture divatháznál, a Diornál is a forgalom nagy részét a kiegészítők adják, a parfümök, a szemüvegek és a bőráruk.

Női „Eau Sauvage“  nevű parfümje(1966), mely ma már férfiváltozatban is létezik,nagy siker volt már a kezdetektől, ezt követte a „Fahrenheit“ és a „Dune“.

Hires márkái továbbá hölgyek számára a „Miss Dior“,a  „Dolce Vita“, a  „Poison“, a „Dioressence“, a „Diorella“ és a „Diorissimo“.

Mivel legtöbb parfümjének bemutatóját egy-egy új kollekciója kísérőjeként mutatta be,lényegében ő találta fel a couture-parfüm fogalmát.