Elizabeth Arden - Green Tea (30ml) - EDP

Típus
női
Kiszerelés
30 ml
3.570 Ft
Gyártó cikkszám: EAN 85805763749
Cikkszám: 1370-30
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2023. december 15.
Gyártó: Elizabeth Arden

Leírás és Paraméterek

A Green Tea egy igazán üdítő-frissítő, citrusos-teás illat nőknek, amelyet 1999-ben tervezett a híres parfümőr, Francis Kurkdjian. Az illatnak azóta már számos változata elkészült, de az eredeti parfüm is töretlen népszerűségnek örvend, a fiatal és az idősebb korosztály egyaránt egyik egkedveltebb nyári parfümjének számít.

Fejjegyei: rebarbara, menta, narancshéj, bergamot,citrom

Szívjegyei: szegfű, pézsma, jázmin, tölgymoha, fehér borostyán, édeskömény

Alapjegyei: kömény, ámbra, pézsma, zöld tea, jázmin, szegfűszeg, tölgymoha, zellermag.

Elizabeth Arden –t legendás innovátorként és fáradhatatlan vállalkozóként tartják számon, aki immár több mint 100 éve teremtette meg az amerikai szépségipar alapjait. Florence Nigtingale Graham néven született 1884 december 31-én. Ő maga a cég és a márka alapítója. Kanadából telepedett át New York City városába, ahol 1910-ben nyitotta meg első Red Door szépségszalonját a Fifth Avenue-n. Elizabeth Arden az elsők közt volt, akinek meggyőződése volt, hogy a szépség nem csupán egy felszínes sminket jelent, hanem a tudomány és a természet együttműködését abban, hogy a legtöbbet hozza ki egy nő természet adta értékeiből. Hitvallása is ebben a szellemben született, miszerint „A szépség minden nő veleszületett joga”.

Arden olyan kozmetikumokat akart kifejleszteni, melyek nem csak szebbé teszik, de ápolják is a bőrt. Innovációinak listája igen hosszú: elsőként kínált szemsminket az amerikai hölgyek számára, elsőként fejlesztett utazáshoz ideális kiszerelésű termékeket, valamint első volt a kozmetikai iparban egy saját professzionális bemutató-értékesítői csapat képzésében és alkalmazásában. Olyan újításokat is bevezetett, mint például tervezőket vont be a munkába, Oscar de la Rentát többek között. Az 1930-as évekre, mikorra is Arden már számos országban megnyitotta szalonjait, büszkén jelenthette ki, hogy mindössze három amerikai márkanév van, amit a világon mindenütt ismernek: a Singer varrógépek, a Coca Cola és Elizabeth Arden. 

Elizabeth Arden maradt a cég vezetője egészen 1966-ban bekövetkezett haláláig. A 20. század végén a cég többször iis gazdát cserélt, majd 2003-ban a FFI végleg megvásárolta az Elizabeth Arden jogait.

 A cég továbbra is gyárt kozmetikumokat, de a fő hangsúly manapság már az illatokon van.

A cég parfümjei neves parfümőrök alkotásai, nekik dolgozott többek közt Ann Gottlieb, Olivier Gillotin, Marypierre Julien, Yann Vasnier, Antoine Lie, George Fuchs, Francis Kurkdjian, Rodrigo Flores-Roux, Claude Dir, Edmond Roudnitska, Carlos Benaim, Loc Dong, Jean-Marc Chaillan, Claire Cain, Laurent Bruyere, Clement Gavarry, Sophie Labbe, James Krivda, David Apel és Sophia Grojsman.

Illatkategória Friss