Escentric Molecules - Escentric 03 (100ml) - EDT

Típus
unisex
Kiszerelés
100 ml
24.560 Ft
Gyártó cikkszám: EAN 5060103310104
Cikkszám: 32423-100
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2023. szeptember 27.
Gyártó: Escentric Molecules

Leírás és Paraméterek

A sorozat legújabb darabja, a 2010-ben piacra dobott Escentric 03 frissítő jegyekkel nyit: gyömbér, zöldbors és mexikói lime zamatával. A szívillatok közt ott az orrisgyökér, némi puha teás illattal, míg alapja természetesen a titokzatos molekula, mellette a szantálfa, a cédrus, a bőr és a pézsma.

Csomagolása az előző kiadásokhoz hasonló, külső doboza mélykék és sötétzöld, sugallva a felszín alatti mélyben forrongó érzékiséget.

Az első dolog, amit az Escentric molecules-szel kapcsolatban le kell szögeznünk, hogy nem parfüm… Azaz, nem a megszokott módon az. Sokkal inkább hívhatnánk hatásnak vagy aurának. Felfoghatatlannak hangozhat, de egy olyan produktummal állunk szemben, ami valóban különlegeset ígér és azt is nyújt. Egy londoni kultmárka, mely újraírta a parfümökről alkotott véleményünket.

Az illat először meglep, aztán megbabonáz. Először is, felfújva a bőrre, általában nem érezünk semmit. És később se biztosan. Azonban mégis sorban fogjuk kapni a dicséreteket, észrevételeket másoktól, hogy milyen isteni illatunk van. Feromonszerű hatást gyakorol a körülöttünk lévő emberekre. Aztán később talán a mi orrunkat is megcsapja a melengetően érzéki, puha fás illat. De ahogy megtörténik, úgy válik éteri megfoghatatlanságával ismét köddé… Soha nem tolakodó, sohasem túl sok. A titok egy kivételes tulajdonságokkal bíró alapanyag. Az escentric molecules nemzetközi rajongótábora ódákat tudna zengeni e „hatásról”, hogyan szólították le őket idegen emberek az utcán, arról érdeklődve, milyen parfümöt viselnek.

Bemutatkozása után szájról-szájra terjedt a híre, elkapkodták, és pillanatok alatt, szokatlan módon 600 fős várólista alakult ki, ami a szépségrészleg vezetését is meglepte. Interjúk során tett nyilatkozataik alapján rajongói közé tartozik Will Smith, Elton John, Christina Aguilera, Naomi Campbell és Kate Moss.

Az illatsorozat tervezője Geza Schoen, a radikalizmusáról és szokatlan megközelítéséről híres parfümőr. Egy vele készült interjú során a Molecule 01-ről a következőt nyilatkozta: „Amikor a 90-es években elkezdtem dolgozni ezzel az alapanyaggal, odaadtam kipróbálásra egy barátomnak. Elmentünk egy bárba a szülővárosomban, és csak néhány percbe került, hogy egy hölgy odajöjjön hozzánk, és megkérdezze, hogy mi az, aminek ilyen finom illata van. Azóta tisztában vagyok vele, hogy ez egy speciális dolog. Megmutattam a Dieselnek is, akkoriban nekik dolgoztam, de még ők is úgy gondolták, hogy sok nekik…”.

Schoennek 2005-ig kellett várnia ahhoz, hogy a ThisCompany és a MeCompany segítségével megalapítsa az Escentric Molecules nevű parfümházat, és kibontakoztassa a terveit. Még ugyanebben az évben piacra is dobta az Iso E Super-en, mint egyetlen illatjegyen alapuló, Molecule 01-et, valamint annak felcicomázott változatát, az Escentric 01-et. Az ötlet forradalmi volt, és rövid idő alatt hatalmas siker lett a jutalma.