Hugo Boss - No.1 (50ml) - EDT

Típus
férfi
Kiszerelés
50 ml
7.420 Ft
Menny.:
Gyártó cikkszám: EAN 4084500357105
Cikkszám: 2157-50
Elérhetőség: 0
Várható szállítás: 2021. június 23.
Gyártó: Hugo Boss

Leírás és Paraméterek

1985-ben indult a Hugo divatház ezen parfümje., tervezője Pierre Wargnye.

Fejjegyei: üröm, zöldalma, boróka, bazsalikom, grapefruit, kömény, bergamot és a citrom.

Szívjegyei a méz, levendula, orris gyökér, jázmin, zsálya, gyöngyvirág, rózsa és muskátli

Alapjegyek: szantálfa, borostyán, pacsuli, fahéj, pézsma, tölgymoha, cédrus és dohány.

Boss 1885-ben született, szüleinek fehérneműboltja volt Metzingenben, Stuttgart közelében. Az Első Világháború után, 1924-ben Boss saját ruhagyárat alapított, egyszerű, funkcionális viseleteket gyártott, esőkabátokat és sportruhát, nem is gondolt arra,hogy designer-darabokat tervezzen. Manapság már köztudott, hogy később Hugo Boss szállította az SS katonák fekete egyenruháját. A második világháború után ezért elég sokan bírálták, ennek ellenére a cég képes volt a túlélésre, és átváltott a „hétköznapi” ruhák tervezésére és gyártására, mellyel hamarosan népszerűvé vált.

Hugo Boss 1948-ban halt meg, cégét veje, Eugen Holy vette át.  A hatvanas években elkészítették első konfekciós férfizakó-kollekciójukat, mely megalapozta a későbbi sikereket. Az 1960-as és 1970-es években a Hugo Boss öltöny volt a viszonyítási alap, ha a minőség és a divat szóba került. 1969-ben Jochen és Uwe Holy (Eugen fiai) vették át a cég vezetését, nekik köszönhetően vált nemzetközivé a máig is sikeres cég.

1985-ben jelent meg az első Hugo Boss parfüm a Boss Number One. Ezt követte a Boss Elements 1993-ban. Az ezeket követő számos parfüm mind különböző stílusú, hangulatától függően választhat belőlük a márka elkötelezett híve.