Hugo Boss - Energise (75ml) - EDT

Típus
férfi
Kiszerelés
75 ml
9.690 Ft
Menny.:
Gyártó cikkszám: EAN 3616301623373
Cikkszám: 2108-75
Elérhetőség: 0
Várható szállítás: 2022. június 29.
Gyártó: Hugo Boss

Leírás és Paraméterek

A Hugo Energise parfüm tervezője Claude Dir.

 

 Fejjegyek: menta, rózsabors, citrom, ananász, kardamom, kumquat és mandarin.

 

Szívjegyei: frézia, szerecsendió, koriander, boróka, zsálya ésa jázmin

 

Alapjegyek: teakfa,  bőr és  vanília.

 

Boss 1885-ben született, szüleinek fehérneműboltja volt Metzingenben, Stuttgart közelében. Az Első Világháború után, 1924-ben Boss saját ruhagyárat alapított, egyszerű, funkcionális viseleteket gyártott, esőkabátokat és sportruhát, nem is gondolt arra,hogy designer-darabokat tervezzen. Manapság már köztudott, hogy később Hugo Boss szállította az SS katonák fekete egyenruháját. A második világháború után ezért elég sokan bírálták, ennek ellenére a cég képes volt a túlélésre, és átváltott a „hétköznapi” ruhák tervezésére és gyártására, mellyel hamarosan népszerűvé vált.

 

Hugo Boss 1948-ban halt meg, cégét veje, Eugen Holy vette át.  A hatvanas években elkészítették első konfekciós férfizakó-kollekciójukat, mely megalapozta a későbbi sikereket. Az 1960-as és 1970-es években a Hugo Boss öltöny volt a viszonyítási alap, ha a minőség és a divat szóba került. 1969-ben Jochen és Uwe Holy (Eugen fiai) vették át a cég vezetését, nekik köszönhetően vált nemzetközivé a máig is sikeres cég.

 

1985-ben jelent meg az első Hugo Boss parfüm a Boss Number One. Ezt követte a Boss Elements 1993-ban. Az ezeket követő számos parfüm mind  különböző stílusú, hangulatától függően választhat belőlük a márka elkötelezett híve.

Illatkategória Fás