Termékek Menü

Kenzo - Boisee (100ml) Teszter - EDT

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
9.170 Ft
Gyártó cikkszám: EAN 3352810307679
Cikkszám: 18078-100
Elérhetőség: 0
Várható szállítás: 2019. augusztus 27.
Gyártó: Kenzo
Típus: férfi
Kiszerelés: 100 ml

Leírás és Paraméterek

Kenzo eme illata 2010 szeptemberében debütált. A parfüm kiemeli a természet erejét, megalkotásában Olivier Polge segített. Az illat megteremti az ember és a természet közti kapcsolatot, és a szükséges egyensúlyt. Illatanyagai a bazsalikom és a menta, fűszeres elemei a fekete bors, a rozmaring és némi fás akkord a Haiti vetivernek és az Atlasz-cédrusnak köszönhetően.

 

Kenzo Takada 1939-ben született Himejiben. Hagyományőrző környezetben nevelkedett, édesapja tradicionális teaházat vezetett, ahol rendszeresen megfordultak kimonó-kereskedők. A kis Takadát már ekkor érdekelni kezdte a divat, babaruhákat tervezgetett, és ezzel szüleit is sikerült meggyőznie. A szülők nehezen bár, de beleegyeztek, hogy fiuk rajz –és design szakra jelentkezzen, bár kikötötték, hogy a családi cégben is dolgoznia kell tanulmányai mellett. Kenzo 1960-ban kitüntetéssel végzett Tokióban, ezután nem sokkal megkapta a japán divatszakma legrangosabb díját, a SOEN-díjat. Hazájában már a huszas évei elején sikeres tervező volt, de ez nem volt neki elég… Párizsba vágyott, hogy ott is elismerjék, bejuthasson a legnagyobbak közé.

Családja és tanárai próbálták lebeszélni, de ő hajthatatlan volt. Még az autóját is eladta a cél érdekében, és nekivágott. Franciául egy árva szót sem tudott, csupán pár ruhavázlata volt, viszont ezeknek köszönhette első sikerét is, amikor 1965-ben Louis Féraud tervező megvásárolta tőle a rajzokat. 5 évvel később saját üzletet nyitott. Modelljei óriási sikert arattak, butikja azonnal felkapottá vált. Az Elle magazin a címlapon hozta le ruhatervét és napjaink legforradalmibb divattervezőjének nevezte. Kenzo híresen vonzódik a virágokhoz, alkotásaiban is mindig feltűnik a természet egy-egy része, akár ruhákról, akár illatokról legyen szó. Nevéhez a mai napig a következő fogalmak társulnak: szépség, vidámság, virágözön, minőség és kényelem.

További képek