Kenzo - Pour Homme Sport Extreme (50ml) - EDT

Típus
férfi
Kiszerelés
50 ml
7.810 Ft
Menny.:
Gyártó cikkszám: EAN 3274870012228
Cikkszám: 35536-50
Elérhetőség: 0
Várható szállítás: 2021. március 08.
Gyártó: Kenzo

Leírás és Paraméterek

Miután az első sportos illat 2012-ben szinte azonnal sikert aratott, 2013 tavaszán megszületett ennek új verziója, a Kenzo Homme Sport Extreme. A nyugodt, és magabiztos emberek illata, az aktív mozgás után pihentető, megnyugtató érzést ad. A kompozíció jeges, aromás és fás fejjegyekkel indul: borsmentát, borsot és a citromot tartalmaz elsősorban. A szív tengeri felhangjai összhangba kerülnek a gyantával, majd az alapot a cédrus és a vetiver adja. Az illat tervezője Francois Demachy.

 

Kenzo Takada 1939-ben született Himejiben. Hagyományőrző környezetben nevelkedett, édesapja tradicionális teaházat vezetett, ahol rendszeresen megfordultak kimonó-kereskedők. A kis Takadát már ekkor érdekelni kezdte a divat, babaruhákat tervezgetett, és ezzel szüleit is sikerült meggyőznie. A szülők nehezen bár, de beleegyeztek, hogy fiuk rajz –és design szakra jelentkezzen, bár kikötötték, hogy a családi cégben is dolgoznia kell tanulmányai mellett. Kenzo 1960-ban kitüntetéssel végzett Tokióban, ezután nem sokkal megkapta a japán divatszakma legrangosabb díját, a SOEN-díjat. Hazájában már a huszas évei elején sikeres tervező volt, de ez nem volt neki elég… Párizsba vágyott, hogy ott is elismerjék, bejuthasson a legnagyobbak közé.

 

Családja és tanárai próbálták lebeszélni, de ő hajthatatlan volt. Még az autóját is eladta a cél érdekében, és nekivágott. Franciául egy árva szót sem tudott, csupán pár ruhavázlata volt, viszont ezeknek köszönhette első sikerét is, amikor 1965-ben Louis Féraud tervező megvásárolta tőle a rajzokat. 5 évvel később saját üzletet nyitott. Modelljei óriási sikert arattak, butikja azonnal felkapottá vált. Az Elle magazin a címlapon hozta le ruhatervét és napjaink legforradalmibb divattervezőjének nevezte. Kenzo híresen vonzódik a virágokhoz, alkotásaiban is mindig feltűnik a természet egy-egy része, akár ruhákról, akár illatokról legyen szó. Nevéhez a mai napig a következő fogalmak társulnak: szépség, vidámság, virágözön, minőség és kényelem.

Illatkategória Fűszeres