Lalique - Hommage a L'Homme (100ml) - EDT

Típus
férfi
Kiszerelés
100 ml
7.890 Ft
Menny.:
Gyártó cikkszám: EAN 3454960026483
Cikkszám: 26520-100
Elérhetőség: 0
Várható szállítás: 2022. június 29.
Gyártó: Lalique

Leírás és Paraméterek

A Hommage à L' Homme a legújabb Lalique illat 2011-ből. Fűszeres-fás illat férfiaknak, tervezői Christine Nagel és Mathilde Bijaoui.

Fejjegy: sáfrány, bergamot és ibolyalevél

Szív illat: tonkabab, ibolya és bors

Alapjegyek: pézsma, labdanum és agarfa

René Jules Lalique alig két évesen került Párizsba, majd apja halála után rögtön dolgoznia kezdett, bár még csak 16 éves volt. Ötvösművészként kezdte pályafutását, melyben az üveg mint díszítőelem szerepelt. Dolgozott privát ügyfeleknek is, de olyan neveknek is mint a Cartier, vagy a Boucheron.

Saját üzletét 1890-ben nyitotta. Leggyakrabban színes és vésett motívumokkal díszített színtelen üveget alkalmazott. Műhelye Clairfontaine-ben állt, négy alkalmazottal.

1909-ben megvette a Verriere de Combs-la-Ville gyárat, majd három évvel később létrehozta a Wingen-sur-Moder-i üzemét.

Készített parfümös üvegeket neves francia illatházaknak, luxusautókhoz egyedi díszelemeket, köztük a Rolls-Royce-nak is, de még az Orient-Express étkezőkocsijának egyes hangulatos üvegpaneljei is René Lalique munkái. Munkáját dicsérik a Paris és az Ile de France nevű óceánjárók belső díszítése, vagy a londoni Hotel Claridge üvegajtói.

Halála után 1945-től fia, Marc Lalique vette át a cég vezetését. A kortárs kollekciók megjelenése mellett a Lalique a mai napig merít ihletet hagyományaiból.