Lanvin - Oxygene (100ml) - EDT

Típus
férfi
Kiszerelés
100 ml
5.600 Ft
Menny.:
Gyártó cikkszám: EAN 3139093035228
Cikkszám: 2801-100
Elérhetőség: 0
Várható szállítás: 2021. március 09.
Gyártó: Lanvin

Leírás és Paraméterek

Miután a női Oxygene nevű parrfüm 2000-ben piacra került, egy évre rá Lanvin elindítja a férfi változatot Oxygene Homme néven. Az illat egyszerű, friss és könnyű, mint egy korty tiszta levegő a város lakójának.

Fejjegyei friss illatok, gyanták és fűszernövények (Peru balzsam, koriander, fenyő és mirha.) A szív nagyon férfias, köszönhetően a "férfias" gyógynövénynek, a fekete ürömnek, mellette ott van az atlasz cédrus és a ciprus. Fényes, pézsmaszagú jegyek adják a bázist, mely remekül kiegészíti a fejjegy frissességét: cédrus és pézsma keveréke.

A parfümöt Alberto Morillas tervezte.

A Lanvin divatház Franciaország egyik legrégebbi és legpatinásabb divatháza. Alapítója Jeanne Lanvin, aki eleinte kalapszabászattal foglalkozott. Mikor később férjhez ment,és gyermekei születtek,áttért a gyermekruha készítésre – akkoriban ugyanis a gyerekeket is hasonló ruhákba öltöztették,mint a felnőtteket, ám Jeanne ennél kényelmesebb kollekciókat tervezett, így üzlete hamar felvirágzott. Nevéhez fűződnek a híres „anya-lánya” öltözékek is.

Első parfümjének elkészítésében az orosz származású Madame Zed volt segítségére.

Lanvin egyike volt a vetiver-használók úttörőinek, ugyanis a vetiver nevű növényi alapanyag ekkor tört be az illatiparba. Első parfümjét számos másik követte, töretlen sikerrel.

Illatkategória Virágos