Paco Rabanne - Black XS (50ml) - EDT

Típus
férfi
Kiszerelés
50 ml
11.030 Ft
Menny.:
Gyártó cikkszám: EAN 3349668161546
Cikkszám: 3119-50
Elérhetőség: 0
Várható szállítás: 2021. augusztus 03.
Gyártó: Paco Rabanne

Leírás és Paraméterek

A Rabanne  új illatát 2005-ben Olivier Cresp alkotta.  Az illat határozottan férfias, kimondottan erős egyéniségeknek ajánlott.

A citrusos nyitás remek bevezetés az édes és fűszeres szívkompozícióhoz. Mély, sötét és édes, gyümölcsös szívillatait remekül kiegészíti a fás alap és borostyán. A borostyán az édes illatok mellet már szinte füstös hatást kelt, míg némi pézsmakivonat a férfiasságot erősíti.

 A márka története 1965-ben kezdődött, amikor a spanyol származású divattervező, Francisco „Paco” Rabaneda Cuervo bemutatta első kollekcióját. Rabanne esetében elmondható, hogy a divat iránti érzéket már az anyatejjel szívta magába, ugyanis édesanyja vezető varrónő volt a Balenciaga divatháznál. Már a kollekció neve is rendhagyó volt:  „A viselhetetlenek” (the Unwearables). A kollekciót 12 ruha alkotta melyek műanyagból és fémből készültek, és bár valóban alkalmatlanok voltak arra, hogy viseljék őket, mégis hírnevet szereztek a spanyol divattervezőnek. Rabanne eleinte ékszereket tervezett híres divatházaknak, például a Givenchynek és a Diornak, és bár már rengeteg saját ruhakollekciót is tervezett, igazán híresé mégis a parfümjei által vált.

Első női illatát Calandre néven 1969-ben dobta piacra. 1973-ban született meg az első férfiparfüm,  majd az első uniszex parfüm 1996-ban.

Rabanne illataira általában jellemző a drámaiság és a különlegesség.

Illatkategória Orientális