Porsche Design - The Essence (80ml) - EDT

Típus
férfi
Kiszerelés
80 ml
8.370 Ft
Menny.:
Gyártó cikkszám: EAN 3351500800001
Cikkszám: 10938-80
Elérhetőség: 0
Várható szállítás: 2022. június 01.
Gyártó: Porsche Design

Leírás és Paraméterek

Az ikonikus parfümöt 2008-ban alkotta Bruno Jovanovic és Anne FLIPO.

Fejjegyei a boróka és az áfonya, szívjegyei az orosz koriander, a bors és a szibériai fenyő, alap illata pedig a fenyőbalzsam, a tömjén és a pacsuli.

Ferdinand Porsche 1875-ben, Maffersdorfban született. Pályafutása bádogosinasként indult, ám a kisfiú érdeklődését igazán az akkor még igencsak gyerekcipőben járó elektromosság kötötte le, már tizenhárom évesen villanyvilágítást varázsolt a család házába. De nem állt meg ennyinél, később elektromos kerékpárt és kerékagymotort is készített. Ez utóbbi ötlet nagyszerűségét mutatja, hogy a még ma is előremutatónak tartott elektromos autók is ehhez hasonló megoldást alkalmaznak. Első automobilját huszonhárom évesen 1898-ban a Lohner Császári és Királyi Hintóvállalatnál készítette el, az Electric Chaise, azaz „villanyhintó” két első kerekében villanymotorok kaptak helyet, és nagyjából 50 kilométert tudott megtenni egy feltöltéssel.  Ferdinand Porsche 1906-ban már az Austro-Daimler műszaki igazgatói székébe került, ahonnan egy évtizeddel később ügyvezetővé léptették elő. Távozását követően évekig dolgozott a későbbi Mercedes-Benznek, ahol többek közt olyan legendás versenyautókat fejlesztett, mint az S, az SS és az SSK. 1930-ban saját céget alapított, vállalkozása 1938-ban már 176 főt foglalkoztató konstrukciós irodaként működött, központját a Stuttgart városához tartozó Zuffenhausenben alakították ki.

Ezt kövezően a Porsche család minden leszármazottja az autógyártás irányába orientálódott. A hosszas munka eredményeként 1948-ban kapták meg az első forgalmazási jogukat, mely a Volkswagen Bogár sorozatgyártásának elindítását jelentette számukra.

1950 után a Porsche önálló gépjárműgyárrá növi ki magát. A Porsche a mai napig státuszszimbólum, akár a versenysportot, akár az utcai autókat nézzük.

Parfümjei többnyire technikai ihletésűek, időtlen, letisztult dizájnnal és jelentős innovációkkal jellemezhetőek.  Minden terméket a mai napig az osztrák központban terveznek és állítanak elő.