Salvatore Ferragamo - Attimo (100ml) Teszter - EDT

4.510 Ft
Gyártó cikkszám: EAN 8595562260242
Cikkszám: 23200-100
Gyártó: Salvatore Ferragamo

Leírás és Paraméterek

Annak a férfinak , aki szereti a szenvedélyt, az izgalmat és  a stílust… A tiszta férfiasságot sugárzó parfüm üvegének tervezője Sylvie de France. A puha, szürke üveg kölcsönöz elegáns és városi érzést az illatnak, emellett hangsúlyozza annak melegségét, és erős szerkezetét.

Maga a parfüm egy friss és érzéki fás-keleties illat, amely megtestesíti a Salvatore Ferragamo márka jellegzetes eleganciáját Fejjegyei a majoránna, a kardamom és a mandarin.

Szívjegyei a pacsuli és vetiver, mely fokozza az illat férfias jellegét.

Alap illatait a labdanum és a pézsma adja.

A parfüm reklámarca Alessandro Gassman, az ismert olasz színész.

Salvatore Ferragamo 1898-ban született Olaszországban, egy 14 gyermekes család tizenegyedik gyermekeként. A kis Salvatore már gyerekként is vonzódott a cipőkhöz, 9 évesen készített egy kiscipőt a húgának, és már akkor megérezte, hogy megtalálta a magának való hivatást. Később egy éven keresztül Nápolyban tanulta a cipészmesterséget, majd megnyitotta saját üzletét szülei házának pincéjében. 1914-ben Bostonba emigrált, ahol az egyik fiútestvére egy cowboy csizmákat gyártó üzemben dolgozott. Később Salvatore meggyőzte testvérét, és Hollywoodba költöztek, ahol először egy cipőjavító műhelyt nyitottak, mellette kézzel készített cipőmodelleket is árultak. Ezek a cipők hamarosan az akkori sztárok lábára kerültek, majd ettől kezdve a Ferragamo cipők beköltöztek a hollywoodi mozi-iparba, és Salvatore pedig kiérdemelte a „Sztárok cipésze” címet.

13 év után Salvatore visszaköltözött Firenzébe, és a század leggazdagabb hölgyeinek készített cipőket, Eva Perontól, Sophia Loren-en át Marilyn Monroe-ig. Salvatore Ferragamo 1960-as halálát követően a céget felesége, Wanda, majd azóta pedig 6 gyermeke vezeti. Salvatore Ferragamo nevét tehát egy nemzetközi divatvállalat őrzi, amely luxuscipőket, táskákat, szemüvegeket és egyéb kiegészítőket, parfümöket, haut-couture darabokat és 2007 óta órákat is készít.