Salvatore Ferragamo - F by Ferragamo Black (100ml) - EDT

Típus
férfi
Kiszerelés
100 ml
7.600 Ft
Gyártó cikkszám: EAN 8032529118050
Cikkszám: 10963-100
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2021. május 12.
Gyártó: Salvatore Ferragamo

Leírás és Paraméterek

Az F by Ferragamo Black a piacon a 2009 elején jelent meg - egy elegáns, esti és intenzív változata az eredeti F by Ferragamo parfümnek. Tervezője szintén Olivier Polge, fő összetevői pedig a levendula, a fekete bors, a koriander, a labdanum és a tonkabab.

Salvatore Ferragamo 1898-ban született Olaszországban, egy 14 gyermekes család tizenegyedik gyermekeként. A kis Salvatore már gyerekként is vonzódott a cipőkhöz, 9 évesen készített egy kiscipőt a húgának, és már akkor megérezte, hogy megtalálta a magának való hivatást. Később egy éven keresztül Nápolyban tanulta a cipészmesterséget, majd megnyitotta saját üzletét szülei házának pincéjében. 1914-ben Bostonba emigrált, ahol az egyik fiútestvére egy cowboy csizmákat gyártó üzemben dolgozott. Később Salvatore meggyőzte testvérét, és Hollywoodba költöztek, ahol először egy cipőjavító műhelyt nyitottak, mellette kézzel készített cipőmodelleket is árultak. Ezek a cipők hamarosan az akkori sztárok lábára kerültek, majd ettől kezdve a Ferragamo cipők beköltöztek a hollywoodi mozi-iparba, és Salvatore pedig kiérdemelte a „Sztárok cipésze” címet.

13 év után Salvatore visszaköltözött Firenzébe, és a század leggazdagabb hölgyeinek készített cipőket, Eva Perontól, Sophia Loren-en át Marilyn Monroe-ig. Salvatore Ferragamo 1960-as halálát követően a céget felesége, Wanda, majd azóta pedig 6 gyermeke vezeti. Salvatore Ferragamo nevét tehát egy nemzetközi divatvállalat őrzi, amely luxuscipőket, táskákat, szemüvegeket és egyéb kiegészítőket, parfümöket, haut-couture darabokat és 2007 óta órákat is készít.