Yves Saint Laurent - Kouros (100ml) - EDT

Típus
férfi
Kiszerelés
100 ml
30.790 Ft
Gyártó cikkszám: EAN 3365440003866
Cikkszám: 3855-100
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2023. december 06.
Gyártó: Yves Saint Laurent

Leírás és Paraméterek

1981-ben piacra dobott, és azóta is nagy sikerrel futó fás illat, melyet Pierre Bourdon álmodott meg. Fejjegyei: aldehidek, üröm, koriander, zsálya és bergamot

 

Szívjegyei: szegfű, pacsuli, fahéj, orris gyökér, jázmin, vetiver és muskátli

 

Alap illatai: méz, bőr, tonkabab, borostyán, pézsma, cibet, tölgymoha és vanília.

 

 

Yves Saint-Laurent algériai francia családba született 1936-ban. A divat iránti ébredő vonzalma már korán megmutatkozott, az iskolában sokat is gúnyolták a feminin kisfiút Tizenhét évesen, 1953-ban költözött Párizsba, itt az haute couture szakmai kamara divatiskolájában (Chambre Syndicale de la Haute Couture) tanult. Divatrajzai a Vogue-ban egyre többször jelentek meg. A fiatal divattervezőre elsőnek Christian Dior figyelt fel, akivel 1957-ig, azaz Dior haláláig dolgozott együtt. Dior halála után Saint-Laurent kinevezték művészeti vezetőnek, hogy megmentse a híres céget a csődtől. 1960-ban behívták katonának, így el kellett hagynia a divatházat, ám idegei a háborúban hamar felmondták a szolgálatot. Saint-Laurent és örök üzletembertársa, Bergé 1961-ben hozták létre saját divatcégüket. Saint-Laurent első saját kollekciója már hatalmas sikert aratott. 1999-ben a Gucci  magát az YSL-márkanevet is megvásárolta, a pret-á-porter-részleg vezetését pedig az amerikai tervező Tom Ford vette át, maga Saint-Laurent az haute couture-kollekciókat készítette tovább. YSL nehezen jött ki Tom Forddal, az olasz Gucci cég ambíciózus amerikai styliste-jával. YSL amúgy is évek óta már csak az egyedi luxuskonfekcióban, "a maga örömére" dolgozott, illetve hírességeknek, például Catherine Deneuve-nek készített ruhakölteményeket. 2002-ben-ben visszavonult, majd 2007-ben, életének 71. évében elhunyt.

 

A cég régóta gyárt luxuskozmetikumokat is, legendássá vált például a Touche Éclat nevű sminkterméke, mely egy egyedülálló highlighter és korrektor egyben. Hatalmas sikerrel forgalmazzák parfümjeit is mind a mai napig, az illatok luxust, és kifinomultságot sugároznak.

Illatkategória Fűszeres